Nieuwe bierkaart en gedistilleerd kaart

De nieuwe bierkaart en gedistilleerd kaart. Op de laatste staan maar liefst 10 nieuwe whiskey's! 

 

Tweede Jubileumbier

Afgelopen jaar oktober bestonden wij officieel 5 jaar.
Om dit jubileumjaar nog eens extra in het zonnetje te zetten, presenteren wij nu ons 2e Jubileumbier.

Deze zal meteen in de 1e week van dit nieuwe jaar op de tap komen, onder het motto: "Er wordt hier een goede Noot gekraakt".

Juist in het overslagjaar van onze prachtige walnotenboom, helemaal Niks dus..., zijn wij er toch in geslaagd om een mooie droge romige Choco Noten Porter te brouwen bij brouwerij Noordt te Rotterdam. Door een krachtige Nussbaum tinctuur van noten te trekken, is het toch gelukt! Wij zijn uitermate trots op dit donkere bier van 7% Alc, welke wij "Notenkraker Suite" gedoopt hebben.

Voor  iedereen zal dit mooie bier bij ons de komende weken te proeven zijn. Het bier dragen wij op aan het Lokale Notenkrakersgilde en derhalve brengen wij met gepaste trots een toost uit op iedereen die ons lokaal de afgelopen jaren heeft weten te vinden. Wij hopen u nog vele jaren te mogen verwelkomen.

Proost!

Het logo van De Notenkrakersuite is ontworpen door onze goede vriend Take Lijzenga.
Wij zijn bijzonder happy met het resultaat en danken hem voor dit eigentijdse ontwerp.


 

Jubileumbier

Omdat wij 5 jaar open zijn vonden wij het tijd voor iets moois. Een bijzondere samenwerking tussen De Herten, Kasparus, Bierbrouwerij te Nagele en De Zes Vaatjes, lokaal met rijke Utrechtse geschiedenis en producent van Kruidenbitter, Likeuren, Likorettes en Jenevers. Een bier bedacht aan onze keukentafel met 7 soorten fruit gebrouwen door Kasper Katuin en een likorette in de hoofdvergisting geselecteerd door Bert de Rijk uit zijn Zes Vaatjes assortiment. Na maanden wachten is het bier nu op dronk en het is helemaal geworden zoals wij het bedoeld hadden. Groot compliment aan Kasper!
Een complex fruitbier met diep wijnrode kleur en barnsteen gloed, hoge fruitzuren, tannines, ronde afdronk met een subtiele kruidigheid van de likorette aan het eind. Volgens Kasper loop je een fruithal binnen vol met de geur van vers geplukt rood fruit en groene appelen. Albert beschrijft goedkeurend een fris-fruitige rinzige geur en zachte smaak. 
Bedankt Heren voor jullie bijdrage. Wij hebben ons bier POPTART gedoopt, een verwijzing naar de "Tartness" van het bier. "Nog nooit meegemaakt dit" 

Alleen op fles 0.375 Ltr verkrijgbaar.

    

 

We hebben twee nieuwe wijnen op de Wijnkaart Nederlandse wijnen.

Aan de oevers van rivier De Linge in de prachtige Betuwe bezochten wij "Wijnmaker van het jaar 2017".
Diederik Beker en Arina van Leenen vielen dit jaar flink in de prijzen bij de wijnkeuring van De Lage Landen in Freiburg met maar liefst 5 Gouden medailles, onder andere voor de Cuvee 15 Linge Rood in de klasse Rode Cuvee wijnen. Wat een beleving op deze wijngaard van 6 hectare groot, 16500 stokken van maar liefst 11 verschillende druivenrassen. De Passie en Liefde voor wijnmaken spat er hier vanaf. U kunt deze wijnen nu ook bij ons komen proeven.

 
 

NEDERLANDSE WIJNKAART