Gedistilleerd

Bij het maken van onze keuzes op het gebied van Gedistilleerd maken wij dankbaar gebruik van de wijze adviezen van onze vriend Robin Brilleman (vinoloog, liquorist, whiskey specialist en auteur van boeken en artikel in diverse vakbladen).
www.robinbrilleman.nl

 

Gedistilleerd kaart


 

 

Single Malt Whisky’s:

Wat single malt whisky zo bijzonder maakt is de verscheidenheid aan bijzondere aroma’s. Om die reden nemen zij in het proeflokaal een prominente plaats in, in het proeflokaal. Er is keuze uit meer dan 30 single malt whisky’s met ieder zijn eigen smaakpalet en karakter.

 

Jenevers:

Wij schenken bij voorkeur gelagerde jenevers op basis van moutwijn. Wij bieden daar een gevarieerde keuze van ambachtelijke distilleerderijen aan. 

 

Nederlandse Likeuren en Bittertjes:

Nederland kent een rijke traditie op het gebied van likeuren en bitters. Er is een verrassend aanbod daarvan bij ons verkrijgbaar. 

 

Andere Bijzondere Specialiteiten:

Ieder land kent zijn specialiteiten. Frankrijk heeft zijn Cognac, Armagnac, Calvados etc., Italië Grappa, Spanje zijn Brandy en sherry’s en Portugal natuurlijk Port. En vergeet dan vooral de Eau de vie’s uit verschillende windrichtingen niet, wij bieden hier een spannend aanbod van aan.

 

Boeken:

Het boek "Islay, Whisky-eiland vol geschiedenis" gaat niet alleen over de in productie zijnde distilleerderijen waar Islay onder whiskyliefhebbers zo beroemd om is. Het beschrijft ook de distilleerderijen die verdwenen zijn, de geschiedenis van het illegaal distilleren, de waterbronnen voor de whisky, de bodemgesteldheid en de zo belangrijke turf, die de Islay whisky´s hun geprononceerde smaak geeft.

 

 

Dit boek is bij ons verkrijgbaar en kost €28,-.

 

Maar er is meer dan whisky dat Islay bijzonder maakt. Robin Brilleman vertelt ook over de boeiende geschiedenis van dit vruchtbare eiland, dat met haar gevarieerde flora en fauna in Schotland de Koningin van de Hebriden wordt genoemd. Al deze wetenswaardigheden over hèt whisky-eiland, geïllustreerd met prachtige kleurenfoto´s, maken dit boek anders dan de meeste whiskyboeken.

 

De Chemie van Schotse maltwhisky:

Robin Brilleman beschrijft in dit boek niet alleen tot in detail hoe maltwhisky wordt gemaakt, maar ook hoe de verschillende aroma´s ontstaan die in whisky voorkomen. Hij vertelt over de eigenschappen van de grondstoffen die de verschillende distilleerderijen gebruiken en over de manier waarop er wordt gemout en gedistilleerd. Hoe komt het dat een whisky naar zwarte bessen smaakt? Wanneer kunnen in het proces fruit- of notenaroma's ontstaan? In welke stills kunnen stoffen met een hoger kookpunt dan alcohol toch mee distilleren en een rozen- of lavendelaroma veroorzaken? En welke invloed hebben de verschillende vaten waarop de whisky´s worden gelagerd? Het antwoord vind u in dit boek.

 

 

Dit boek is bij ons verkrijgbaar en kost €25,-.